Лише десятиліття тому питання прошивки оргтехніки, і особливо принтерів, нікого не хвилювали. Все було дуже прозоро: принтер, особливо лазерний, коштував чималих грошей, зате заправка тонером обходилася справжніми копійками. Та й у кожному місті знаходилися умільці, які за символічну плату в 5-6 разів дешевші за новий картридж, що здійснювали перезаправку.

Однак зараз багато принтерів, БФП та іншу друкарську техніку вже не заправиш по-старому. Виробники оснастили їх спеціальними мікросхемами та обчислювальними модулями, що створюють захист від повторного використання витратних матеріалів. Таким чином, питання прошивки стало актуальним як ніколи.

Як працює чіп контролю кількості сторінок?

Механізм підрахунку сторінок убудованим чіпом досить простий. У пам'ять чіпа закладено певний ліміт друку для даної моделі. У міру витрати тонера чіп веде підрахунок надрукованих сторінок і після досягнення заданої межі видає команду принтеру про необхідність заміни витратних матеріалів.

Спочатку, у разі таких чіпів, можна було обійти обмеження, заправивши картридж без скидання показань. Однак зараз чіпи повністю інтегровані в програмне забезпечення принтера, тому заправка без скидання лічильника не допоможе. Вихід або у заміні чіпа, або у прошивці принтера.

Що таке перепрошивка принтера?

Перепрошивка принтерів - це процедура відключення заводських обмежень на друк шляхом внесення змін до програмного забезпечення та налаштування принтера. Мета перепрошивки – назавжди вивести з ладу систему підрахунку надрукованих сторінок та контролю витратних матеріалів. Після успішної перепрошивки принтер вважатиме, що встановлений новий картридж, навіть якщо це не так. Таким чином досягається можливість багаторазового заправлення картриджів без обмежень на друк.

Коли і які моделі потребують прошивки?

На українському ринку найбільш поширені принтери наступних марок:

  • HP
  • Canon
  • Samsung
  • Xerox

Практично всі моделі Xerox і Samsung оснащені чіпами контролю витрат і потребують перепрошивки, щоб уникнути переплат за нові чіпи при кожній заправці картриджів. Що стосується HP і Canon, то тут ще трапляються моделі без чіпів, хоча більшість вимагає скидання лічильника при заправці.

Рано чи пізно власники сучасних принтерів та БФП стикаються з вибором – перепрошити пристрій чи купити черговий дорогий картридж.

Перепрошивка дозволяє суттєво заощадити на наступних заправках.

Увага! Не варто намагатись перепрошувати принтер самостійно. Краще звернутися до спеціалізованої майстерні.

Наша компанія PrintersHUB має багаторічний досвід заправки, ремонту та перепрошивки принтерів різних марок. Ми готові взятися за будь-яку модель, навіть найскладнішу!